Om Bente

Der var engang en lille pige, der drømte om at skrive noget klogt om livet. Det blev ikke til virkelighed, og nu er jeg den ældre dame på billedet, der skriver om det, der ikke lykkedes. Men indeni er jeg er stadig den unge Bente, der drømmer.

Døde min drøm? Nej, jeg fandt trædesten til drømmen, der gav mulighed for at forfølge den – jeg skrev artikler, klummer og oversatte andres bøger. Det gav øvelse og viste mig, at jeg arbejder bedst med én side ad gangen – og sådan fik Bente en blog.

Her skriver jeg ord om livet og håber at kunne bidrage med inspiration til dig, der mangler ord i en tid med mange udfordringer. Det er ord, der har båret mig igennem, når dagene har været tunge, tørre, triste eller triste.

Men Bente, mangler der ikke nogle år? Jo, jeg var omkring USA på udveksling som 17 årig og og fik læring med hjem, som jeg stadig har udbytte af, som her:
“Jeg er den fremmede, der vil ind”

Efter gymnasiet arbejdede jeg på en sprogskole, hvor udlændinge kom for at lære dansk og jeg lærte om mennesker fra hele verden, på et kontor i København. Derefter kiggede jeg på en ukendt verden med gamle danske, fine familier med aktier i plantagedrift i Malaysia og lærte om penge, der kunne flyttes verden rundt via telex.

Undervejs kom en fotograf forbi, som jeg holdt fast i og fik tre sønner sammen med – og hverdage med udfordringer.

“40 år sammen og stadig på vej”

Ord om livet rører også ved spørgsmålet om meningen med livet – så jeg gik ombord i teologien fik endnu en gang vendt op og ned på mit verdensbillede, men det gav ballast til en spændende tid som frikirkepræst – og til udfordringen at sige noget vedkommende hver søndag.

I 1992 blev mit liv ændret igen – da jeg væltede med cyklen på en isglat vej, på vej til gudstjeneste og fik bækkenbrud og piskesmæld, der for altid ændrede retningen på mit liv. Med mig i ambulancen havde jeg manus til dagens prædiken om guddomsgåder – men jeg fik mulighed for at tænke videre over det emne, for jeg kom aldrig tilbage til præstearbejdet med dets udfordringer og glæder.

Man kan finde inspiration i andres ord – også til at finde et sprog, så man kan tale om livet – og det er netop, hvad jeg gør her.

Her er livsord og erfaringsord, som du er velkommen til at låne og lade dig inspirere af og du må gerne bruge dem som dine egne og give dem videre til andre.

Bente Christa

Her er jeg med både lyd og billede og fortæller om det første, jeg skrev til bloggen i 1997 – om at klare store kriser – og derefter snuble over hverdagens småsten. Den problematik er ikke blevet mindre siden – især ikke med corona perspektiver.

.

Her kommer du til alle indlæg på bloggen:
http://bentechristahansen.dk/blog/

Har du set oversigten over bloggens indhold?
Velkommen

Kontakt mig gerne på:
kontakt(at)bentechristahansen.dk

Bloggens billeder:
Der er copyright på billederne, der er taget af fotograf Bent L. Hansen