Om Bente

‘Livet er ikke det værste, vi har’
– som Benny Andersen siger – og jeg er altid klar til kaffe.

Mit liv er ikke nemt og til tider besværligt – men alligevel langt bedre end alternativet 🙂  Derfor skriver jeg her om de små ting, jeg kan ændre – og de livsvilkår, jeg må leve med.

‘Fremtiden begynder i dag’ er min guide, når jeg overvejer hvad jeg skal bruge dagens kræfter på. Hvilke små skridt bringer mig nærmere mine mål? Hvordan handler jeg, så livet gi’r mening og får indhold.

Jeg vælger perspektivet på dagen over morgenkaffen, når jeg siger: Denne dag er en ny mulighed i mit liv!

 

Jeg skriver ..

Som barn drømte jeg om at blive forfatter og skrive noget klogt om livet. Jeg skrev med blyant i kladdehæfter, mens jeg ’så’ mit navn i guldtryk på ryggen af bøger på biblioteket, for det var mit billede af en forfatter. Det billede er ikke blevet til virkelighed, og jeg har ikke skrevet noget klogt om at lykkes med livet. I stedet skriver jeg om at leve med det, der ikke lykkes.

Døde min drøm? Nej, jeg har livet igennem fundet trædesten, der gav mig en mulighed for at gøre drømmen mere virkelig. Jeg skrev videre, oversatte bøger og lærte en masse – især af mine fejl – mens jeg skrev artikler, klummer, nyhedsbreve, ansøgninger og reklametekster. Det var trædesten, der gav øvelse – og mulighed for at betale vores regninger.

Drømmens billede har ændret sig – og bøger er heller ikke længere smukt indbundne. Jeg fik skader fra blodpropper i hjernen, der gjorde det umuligt at overskue så store mængder af stof, som en bog indeholder. Men nye trædesten viste sig: jeg kunne stadig arbejde med en idé ad gangen – én side ad gangen – og sådan flyttede jeg mit fokus fra bøger til blog.

 

Bente 

 

Du kan læse mere om at gøre drømme til virkelighed her:
Drømmenes trædesten

 

ORD kan noget helt særligt, når de bruges i en samtale.
Her taler jeg med Jan om at finde mål og balance i livet.
Martha og Mariatid

Har vi kun har betydning, når vi GØR noget? Kan vi finde vores identitet ved blot at VÆRE? Måske dyrker vi travlheden og arbejdet, fordi vi er lidt bange for at møde os selv i stilheden? Alt det taler vi om i denne radiosamtale – med afsæt i fortællingen om Jesus, der besøger Martha og Maria – de to søstre, der er billederne på at gøre og at være.

 

Kontakt mig gerne på:
kontakt@bentechristahansen.dk

 

Bloggens billeder:
Der er copyright på billederne, der er taget af fotograf Bent L. Hansen.
Jeg formidler gerne kontakt til ham om brug af billederne, da vi deler både liv og adresse.