Tag imod livet med taknemlighed

Til min fødselsdag måtte jeg regne på, hvor gammel jeg blev, for jeg husker ikke antal år. De er lidt uden betydning, undtagen for sundhedsvæsenet, f.eks., som automatisk skriver i journalen “kvinde, 69 år” – og ønsker tillykke med dagen, fordi de får en påmindelse.

Nå, jeg er nået den alder, hvor det mest handler om taknemligheden over det, jeg får givet.

Bonus til Bente

Det er en bonus, alt det jeg får nu. Flere år og flere muligheder. Mere liv, end jeg havde forventet. Bonus oplevelser, der var uventede. Ja, set gennem taknemlighedens briller var der meget godt undervejs

Så jeg siger til mig selv: “Tag imod og sig tak til” – også til de forhold, der har ændret sig og som begrænser mig. Jeg tager imod hjælpen fra andre for at omgå de fysiske begrænsninger – og forsøger at lære, at sige TAK for hjælpen – og mene det.

Jeg har overskredet min udløbsdato og alle regnede med, at fejlene i min krop ville have taget livet af mig for længe siden. Det skete heldigvis ikke, så en dag mødte jeg en overrasket sygeplejerske “Men Bente, lever du endnu? Det troede vi ikke på, du kunne.” Det var morgenen efter endnu en blodprop i hjernen – og jeg gik på gangen og spurgte efter et krus kaffe.

Min taknemlighed var stor – over at være i live – over at have fået endnu en dag – som er blevet til mange dage. Ja, det fik store konsekvenser, som jeg stadig kæmper med – men jeg er her endnu.

“Bedst før”

Engang begyndte supermarkederne at skrive “Bedst før” på deres produkter for at forlænge salgsperioden. Det erstattede “sidste salgsdato”, som var mere konkret som i “skal bruges inden”.

Gælder “bedst før” også for mennesker? Det ser sådan ud, for min værdi for samfundet forsvinder, når jeg ikke længere kan “producere” noget – men mest koster i hjælp. For mit bidrag er mest ord på nettet – men de har vel også værdi?

Så jeg er klart forbi “bedst før” tiden i mit liv – men taknemlig for at være her endnu.

.

Bente Christa

.

Måske har du også lyst til at læse:

Alle mennesker er mere end

Om lidt er min kaffe klar

Comments 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *