Har du rod eller rødder?

Den er ikke køn – roden her – men det passer måske meget godt med, at rødder er noget, vi helst skaffer af vejen? Både de rødder, der står i haven – og de rødder, vi ikke kan li’ i vores land og vores liv.. Men rødder er vigtige – og da de nu udfylder deres funktion under jorden – så er det vel ok, at de ikke ser godt ud? 😉

Havefolk ved, at rødder kan være hårdnakkede – men se, det er netop det fine ved dem. 🙂 De holder træet fast i stormvejr. Vi mennesker har også brug for dybe rødder, der holder os fast, når livets vejrudsigt står på orkan.

Rødder er vigtige i historisk sammenhæng. Hvor kommer vi fra som familie og folk? Men rødder er også vigtige i min hverdag. At jeg har rødder, der er dybe nok til, at jeg igennem dem kan hente næring til at bære frugt – eller bare leve min hverdag ud fra de værdier, der er vigtige for mig. Rødder kan være smukke, som på dette træ:

Der er mange af mine forforældre, jeg gerne ville møde, så jeg kunne lære mine rødder at kende. Jo ældre jeg bliver, jo mere forstår jeg, at både deres DNA og liv er vævet ind i forudsætningerne for mit eget liv – som stærke rødder.

Rødder har også betydning for mine børn. Det er godt at se, at de har sat dybe nok rødder til at ikke blive væltet omkuld, når livets storme rammer dem.

Måske er det den største hjælp, vi kan give andre? At leve i livets stormvejr, med vores rod og problemer på en sådan måde, at andre kan se, at det er muligt. 🤔

Når vi siger, vi tror på det bedste i mennesker – trods de åbenlyst modsatte beviser – så er det vores rodnet, der kan nære den tro. Det samme, hvis vi siger, vi tror på Gud – for tro fjerner ikke udfordringerne, men giver os så dybe rødder, at vi ikke vælter – helt – undervejs i livet. 💚

 

Kærligst, Bente
som nu tager fat på endnu en “rodet” dag

 

Vi ved aldrig, hvilken betydning vores liv og eksempel får for andre mennesker. Derfor må vi leve på vores værdier og tro på, vi er med til at bygge en bedre verden på fortidens ruiner og rødder:

Vi bygger på fortidens fundament
Porta Nigra

Rødderne kan holde os fast, når stormene rammer og sorgen bliver en udfordring:

Lyset skaber også skyggen
Naturkirkegården i Holbæk

Fotos af fotograf Bent L. Hansen med copyright

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *