Når vi venter på Gud

Måske har vi brug for Store Bededag til mere end at gøre en maj weekend længere? I mit liv afhænger så meget af bøn – af dialogen mellem Gud og mig.

Men ofte oplever vi bøn som en envejs samtale, hvor vi fortæller Gud om alt det, vi mener vi har brug for – og så vokser vores frustration, når vi ikke får det. For står der ikke i biblen at “alt hvad du beder om, det skal du få”?

“Men Gud, hvorfor svarer du ikke? – og hvorfor tager det så lang tid?”

Jeg har overset mange svar og handlemuligheder, fordi de kom forklædt som noget andet end det, jeg forventede. “Blessings in Disguise” siger de på engelsk. “Forklædte velsignelser” – når f.eks. vores svære vilkår viser sig at være netop det, der åbner muligheder for at relatere til andre og hjælpe dem med den hjælp, vi selv har fundet.

Når begrænsninger viser sig at åbne nye døre. Når jeg må handle på de ubehagelige forhold, jeg tidligere har undgået. Når fastlåste relationer kræver mere ærlighed af mig. Når hverdagsopgaver skal løses på en ny måde – og jeg skal bede om hjælp til at løfte dem. Alt sammen noget, der ikke lignede den forventede “ok, jeg fixer det for dig, Bente” udmelding fra Gud.

Mange gange handler det vel også om, at vi skal være klar til at rykke os og træde ud i næste fase af vores liv? – flytte fokus til det, der virkelig gør en forskel? Det fokus skal vi først finde og derefter holde fast i med vedholdenhed.

Måske har du også bedt om noget, som Gud besvarede helt forskelligt fra det, du havde forestillet dig? – eller slet ikke reagerede på?

Jeg husker en lovsang, vi sang som unge: “Jesus, her er jeg. Send mig. Tag og brug mig, som du vil.” Vi havde en forventning om – tror jeg – at Gud ville bruge os til at bringe mennesker ind i kirken, hvor de automatisk ville møde troen på Gud og blive en del af fællesskabet.

Når det skete, ja så var det ikke, fordi vi var særligt fromme eller gode kristne – men nok nærmere fordi vi var ærlige omkring, hvor svært livet var og at Gud alligevel var nærværende i vores hverdag.

For Gud besvarer vores bøn – ikke ved at gøre os til super-mennesker – men rigtige mennesker på godt og ondt – midt i det liv, vi har fået.

.

Bente Christa

.

Måske har du også lyst til at læse:

Vi venter

Fotos af fotograf Bent L. Hansen med copyright

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *