Når drømme bliver til nedfaldsfrugt

Jeg nynner “Septembers himmel er så blå, dens skyer lyser hvide” – for jeg blir aldrig træt af septembers særlige blå himmel, så melodien gi’r ny energi til de projekter, jeg ikke nåede hen over sommeren.

Nogle af dem er faldet til jorden og er begyndt at rådne som de nedfaldsæbler, vi ser i efteråret. Lidt klamme og smattede at røre ved. Nu har jeg det altid svært med ‘overgemte’ projekter og drømme – for der er koblet ærgrelser til det, jeg ikke fik gjort, mens det var tid.

Jeg skammer mig. For hvorfor handlede jeg ikke, men udsatte det? Nu “griner” de lidt af mig – mine projekter – “for, der kan du se – du duer ikke, du klarede ikke engang det, du gerne ville”

Så jeg har lært to ting: pluk drømmene, mens de hænger på træet og tag det første skridt for at gøre dem til virkelighed.

Saml de drømme og projekter op, der er faldet til jorden – og ja, jeg får måske snavsede hænder, når jeg skal samle dem op – men jeg har brug for substansen, for det, der var kernen.

Jeg vil også samle op på relationer og på det, der betød noget i forhold til det andet menneske, jeg havde afskrevet – og gerne genskabe en dynamik i forholdet.

Der er en tid til at lade ligge og gå videre – men også en tid til at samle stumperne op og give dem nyt liv. Kunsten er, at kende forskellen. Men hvorfor lod jeg mine muligheder falde til jorden? som efterårets nedfaldsfrugt? Når bare ét lille skridt kunne bringe mig videre mod det liv, jeg ønsker mig? Så spænder jeg jo ben for mig selv?!

Så derfor vil jeg “plukke drømme” i september, samle op på projekter og relationer – og alt det andet, der er faldet ned.

Bjørnstjerne Bjørnson har for længe siden beskrevet det sådan om april – men for mig gælder det mere i efteråret:

Jeg vælger mig april!
i den det gamle falder,
i den det ny får fæste;
det volder lidt rabalder, –
dog fred er ej det bedste,
men at man noget vil.

Der er noget særligt over september – luften er køligere efter sommerens varme og mættet med mere ilt. Så september giver mig ny energi til at handle på projekter og drømme – før de falder til jorden som “nedfaldsfrugt”.

Bente Christa

.

Måske har du også lyst til at læse:

Når septembers himmel er blå

Oktoberblade

.

Fotos af fotograf Bent L. Hansen med copyright

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *