Hvor vil vi hen?

Smittetallet stiger, så der forventes flere restriktioner i den kommende tid. Det er svært at argumentere imod – men vi har lov til at spørge: “Hvor skal vi hen, som samfundsfællesskab?”

Alle veje fører til Rom
Ja, vi kommer frem – selv om vi ikke finder den direkte vej og skal omkring omkørsler og omveje. Men måske var det en god idé at blive enige om, hvad der er ‘Rom’ – for os som samfund?

Fælles GPS
Vi har vænnet os til at taste målet ind i vores GPS og køre efter dens anvisninger – og komme dertil ad den hurtigste vej. Men det kræver, at vi har den adresse, vi vil til.

Jeg har lidt samme oplevelse, som når vores GPS ikke var helt opdateret med seneste lukkede afkørsler fra de tyske autobaner – og vi med tre overtrætte børn i bilen tog et gammelt kort frem og forsøgte at finde det hotel, hvor vi havde reserveret værelser.

Fælles værdicentral?
Hvor samler vi alle værdier for vores samfund og vurderer, hvad der er vigtigst? 🤔 Kan vi finde fælles værdier?

Krisen har udløst mange støtteordninger, men jeg kan ikke se vores fælles værdier i dem – til gengæld er der mange aktører, der påvirker politikerne til at give økonomisk hjælp til netop dem, de repræsenterer.

Hvordan skal det dog ende?
Vi har mulighed for at finde en anderledes vej – som samfund – efter corona krisen. Vi kan vælge at handle anderledes og skifte kurs. 🤨🙃

Jeg vender tit tilbage til disse linjer fra biblen – om at være på vej mod målet: “For han ventede på byen med de faste grundvolde, hvis bygmester og skaber er Gud.”

Værdier?
Jeg tror, værdighed er en værdi, der findes i den hverdag, Gud ønsker at skabe gennem os – i Gudsriget, som kaldes “byen med de faste grundvolde”.

Der er lang vej dertil – så det er vigtigt at læse forhistorien: “I tro adlød Abraham kaldet til at bryde op og drage til et sted, som han skulle få i eje, og han drog af sted uden at vide, hvor han kom hen.  I tro slog han sig ned i det forjættede land som i et fremmed land og boede i telte sammen med Isak og Jakob, medarvingerne til det samme løfte.”
Hebræerne 11,8-12

Værdighed for alle
De seneste år har jeg tænkt mere i værdighed end værd. Forskellen er vel, at værdighed først bliver synlig, når den kommer til udtryk i samspil med andre og sociale relationer. Når den anerkendes af andre i handling?

Hvad kan jeg gøre? 😉
Kan jeg gøre det som mit bidrag til en anderledes verden? Anerkende værdighed og indsats hos andre – og udtrykke det? Styrke livsmodet i min lille verden?

Det vil jeg lede efter anledninger til at gøre – lige nu. 💛🧡❤️

Bente

Måske har du også lyst til at læse:

Tør du gå en ukendt vej?
Celle

En vej gennem krisen?

Fotos af fotograf Bent L. Hansen med copyright

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *