Hvad giver du din stemme til?

Det er valgdag i dag. Vi skal vælge, hvem vi vil give vores stemme – og vi har set på valgplakater med navne på kandidaterne. Måske kan vi endda huske nogle af dem, når vi står med blyanten i hånden i stemmeboksen? Men reklamerne har fortalt meget lidt om, hvad de står for – dem vi kan vælge til at lede vores kommuner og regionsråd de kommende fire år.

Jeg er en af dem, der mistede respekten for politikere for nogle år siden. Spidskandidaten og resten af partiet løb fra alle valgløfter – i bytte for en viceborgmesterpost i samarbejde med den modsatte side af byrådssalen.

“Hvad vil du give i bytte for din stemme?” kunne man spørge og svaret var vel – indflydelse – og måske magt, selv om de nok ikke selv ville have brugt det ord. Jeg følte mig til grin – og forstod bedre, hvorfor mange bliver sofavælgere, for “det gør alligevel ingen forskel”.

Jeg vil gerne støtte dem, der arbejder for at gøre de værdier til virkelig i min lille verden, som er vigtige for mig. At se hvert enkelt menneske – og se det som så værdifuldt, at der også budgetteres med penge til realistiske budgetter på skoleområdet, til handicappede og ældre.

Alle os, der ikke bidrager stort i økonomernes regneark og mest nævnes, når regeringen skal fremføre et nyt inkluderende slogan som “Der er brug alle”. Citatet er måske ikke korrekt, men det er uden betydning, for det er alligevel uden indhold.

Når jeg sidder med valgkortet i dag, så er mit store spørgsmål: “Hvordan kan jeg vide, hvem der vil indfri deres løfter?”

Jeg ser tilbage på udvikling og resultater fra de seneste fire år og overvejer – hvem har påtaget sig ansvaret for at få midler til de bløde områder – og alligevel få kommunens økonomi til at hænge sammen? Hvem har været villig til at ofre noget af den politiske profil og hugge den berømte hæl og klippe den lige så kendte tå – for at skabe en fornuftige helhed, der skaber rammer for et godt liv for flest borgere?

Det er nok ikke dem, der skaber store overskrifter – men det burde heller ikke være det, vi vælger vores politikere og ledere på, vel? 🤫

.

Bente Christa

“Det er et faresignal, når for mange mennesker tier”

Måske har du også lyst til at læse:

Hvor er min rigtige stemme?

Godmorgen, nye dag

Fotos af fotograf Bent L Hansen med copyright

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *