Den omvendte verden

Der var engang, det var meget enkelt – Guds Rige var kirken og her var trygt og varmt. De der var udenfor, forstod det ikke – men det ville de nok komme til, når de så, hvor godt vi havde det sammen indenfor. 😏🧡

Vi er på vej sammen mod et møde med mere af Guds nærvær i det, vi kalder Guds Rige, der er kommet nær med anderledes værdier, der gerne skulle få substans – og måske stå som en protest mod den behandling, vi ellers giver hinanden? 

Her kaldes vi til at følge det nye, Gud vil med verden – og omsætte Jesus’ eksempel til virkelighed i hverdagen – som det omvendte Guds Rige med en anderledes grundlov – at afspejle Guds værdier for verden og for mennesker.

Læs om den i Bjergprædikenen i Mattæus 5 og du vil opdage, at Jesus vender op og ned på samfundet med en ny og omvendt verdensorden:

Her er den mindste også den største. Her er de fattige i ånden samtidig dem, der skal se Gudsriget. Ikke de klogeste, men dem, der læner sig ind til Jesus, for bedre at høre de ord, han sagde:

Her kommer Guds kærlighed til udtryk i handlinger – håber vi – når vi forsøger at gøre godt mod dem, der håner os – og de fremmede, for du var selv engang den fremmede, siger Jesus.

Vi søger Gudsriget, fordi vi her kan få opfyldt vores dybe og ubevidste behov for at møde det, der er større end os selv – det der rækker fra evighed til evighed. Det der er anderledes end vores verden, hvor vi bliver vurderet og ofte oplever, at blive kasseret.

Gudsriget tiltrækker med andre og modsatte værdier.

I Gudsriget er alle mennesker lige meget værd, fordi vi er skabt i Guds billede. Når vi ser det, må vi ofte handle anderledes end samfundet forventer. Lige dér bliver vi i Gudsriget den modkultur, som verden har brug for i dag.

Men hvad kan jeg gøre? – og hvordan?

🤔

Bente Christa

.

Du kunne også læse:

Jeg er bare på vej

Jeg er den fremmede, der vil ind

Fotos af fotograf Bent L. Hansen med copyright

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *