Skridt for skridt

Der er dage, hvor den største bedrift er at tage et skridt mere. Når mit dårlige ben driller. Når omstændighederne kommer på tværs og livet ikke flyder som forventet.

De dage, hvor den største sejr er at flytte foden og gøre den lille ting, der kan bringe mig på forkant med morgendagen. Eller tage den lille pause med eftertanke og taknemlighed for alt det gode, denne dag rummede:

Mennesker, der har betydning i mit liv. Venner, der var klar til at opmuntre. Solen, der varmede og fuglene, der kvidrede.

Så er der dagene, hvor jeg tager to skridt frem i begejstring over genvundne kræfter – og må tage halve eller hele skridt tilbage igen. Men jeg kom fremad – og måske lærte jeg lidt mere om ikke at bruge flere kræfter end jeg har?

“Den længste rejse begynder med det første skridt”

Det er en kendt sandhed, for ordsproget findes verden over. Mennesker har erfaret, at alle rejser starter med det lille, første skridt. Det gælder livsrejser – og dagsrejser – de fuldføres ét skridt ad gangen.

Det gælder også de projekter, jeg har planlagt: ét skridt ad gangen, med fokus på målet – og så et lille skridt mere.

Hvor svært kan det være? Ja, den største udfordring er vel, at jeg er utålmodig – og gerne vil spurte i mål.

Jeg ser på andre – i fuld fart og meget målrettede – eller gået helt i stå. Men vi har hver vores særlige historie, der forklarer de skridt, vi tager – og de mål, vi har valgt.

Så er det godt for mig at huske på en gammel bibel formulering at “vi erkender stykkevis” – måske i stykker så små, som konfetti stumper der langsomt daler ned foran os.

Det er min opmuntring, når jeg står foran skiltet med “Blind vej” og må tilbage – skridt for skridt – for at finde en anden farbar vej mod målet.

Billedet? Det tog jeg uden for Køge Sygehus efter lægen sagde: “Et skridt ad gangen, Bente, og små skridt er helt ok.” Det har givet sig selv de seneste otte måneder, hvor jeg har kæmpet mig frem på trods af to forstuvede ankler.

Så jeg tager kun ét skridt – ad gangen – men jeg er på vej.

Bente

Måske har du også lyst til at læse:

Den lige vej

Fotos af Bent L. Hansen med copyright

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *