Pinse uden ‘plejer’

“Tungerne gløde, Herren vi møde. Herren vi møde med lovsang ny.”
Pinseord fra Grundtvig

Ja, God pinse, selv om den er så helt anderledes i år – uden bruset af fællessang i kirken af “I al sin glans nu stråler solen” – og uden det fællesskab, vi vist er mange der savner.

Det er en “uden” pinse i år – og helt konkret, også en pinsedag uden elektricitet. Måske er det meget passende på pinsedag – at overveje, hvor lidt vi kan, hvis ikke Guds Ånd gør alt levende. Som mine stikkontakter, der i dag har ventet på ‘kraften’ – om ikke fra ‘det høje’ – så fra en transformer.

Den mest mærkelige pinsedag nogensinde. Den startede med at alting gik i sort lige før midnat. Alle sikringer var ok, men ingen strøm. Masser af elektriske maskiner, der pludselig var ubrugelige uden strøm i kontakterne.

Det blev tema for vores pinsedag – uden strøm i kontakterne – kan vi ikke bruge mange af vores avancerede muligheder. Så fik jeg tid til at tænke over livskraftens betydning – over Helligånden, som vi netop fejrer i pinsen – alt det, der gør os levende og giver os mulighed for at handle på livets muligheder og med dem.

Vi har vænnet os til, at alting altid er til rådighed – i den nærmeste ‘stikkontakt’ – men uden forbindelse til kraften gennem en transformer, så kan lyset ikke tændes – og kaffemaskinen ikke klare den kop kaffe, jeg trænger til.

Måske er det bare pinse, skåret ud i pap for mig 😉 og på tirsdag får vi måske ‘rigtig’ strøm igen.

Bente

“Hvor er min oplader?”

Fotos af fotograf Bent L. Hansen med copyright

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *