Lige nu

Der sker ting i vores liv, der nærmest sætter tiden i stå. Tidspunkter, der er mejslet ind i vores erindringer, så vi husker dato, klokkeslæt og alle indtryk. Tidspunkter, der måske for altid forandrer vores syn på livet og de mennesker, der er omkring os.

Det er ofte, når vi kigger ud over kanten af livet, at tiden får en ny betydning.

Vi mærker, at der er en tid – ind til der ikke længere er nogen tid. Jeg oplevede det, for nogle uger siden, og det forstærkede min taknemlighed over livet og de mennesker, der er mit liv.

Jeg oplevede det også for et år siden, da en kollega og gammel ven pludselig døde. Det gang i tankerne.

Lige nu – er det øjeblik i livet, der ikke kommer igen. Lad os bruge det med taknemlighed.

Lige nu – sætter jeg tiden i stå og holder en pause. Jeg trækker vejret dybt, mens verden går sin skæve gang uden min medvirken.

Lige nu – er nemlig øjeblikket, hvor jeg kan huske på, hvad der er vigtigt i mit liv – og handle på det.

Dagen i går er forbi og der er en hel dags muligheder, før det bliver i morgen. Så lige nu kan jeg vælge retning for denne dag. Med de ting, jeg prioriterer lige nu – vælger jeg også perspektivet på fremtiden.

Det bliver måske ikke synligt lige nu. For vælger jeg at lytte mere opmærksomt til mennesker omkring mig – hvordan vil det så kunne ses?

Vælger jeg at være mere nærværende, kan det ikke måles – men kun mærkes. Holder jeg fast i glæden over livet og dette øjeblik, har jeg åbnet den gave, som en ny dag er.

Lige nu kan jeg …

.

Bente

.

Måske har du lyst til at læse mere om emnet?

Lige nu og for længe siden

Naturkirkegården i Holbæk

.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *