Glædelig hverdagspinse

God pinse 🌞💥 med billedet af vandet, der løber uafbrudt og giver en liflig lyd – for det er billedet til mig af denne fase af mit liv. Der er ikke overskud til “springvands-vand-og-liv”, men nok til hver morgen at stille op til en ny dags udfordringer. 😉🙂

Det er et billede til mig af det, Guds Ånd gør i mit liv. Det vi fejrer i kirken i pinsen, hvor vi taler om Helligånd, tunger af ild og kraft til at rejse ud i verden og vende den på hovedet. 🙃🙂

Ingen af delene sker i mit liv lige nu 😉 men billedet minder mig om, hvordan Gud møder mine hverdagsbehov med livets vand, der gør mit liv frugtbart ved en stille strøm – og ikke gennem et storslået springvand eller vandfald.

”Lykkelig den .. som har sin glæde ved Herrens lov
og grunder på hans lov dag og nat.
Han er som et træ, der er plantet ved bækken;
det bærer frugt til rette tid, og dets blade visner ikke.”
Salme 1,1-3

Vi leder efter de største oplevelser og følelser – og opdager, at de meget ofte kommer til os i de mindste ting og omstændigheder. Hvis vi altså kan nå at se og høre og mærke det i de små ting og oplevelser i hverdagen. 

Sidste år var en “uden” pinse – vi manglede fællesskabet i kirken, bruset af fællessangen i kirken af “I al sin glans nu stråler solen” – ja, uden det fællesskab, vi vist er mange der savner.

I dag ventede også mine stikkontakter på ‘kraften’ – om ikke fra ‘det høje’ – så fra en transformer. Måske er det meget passende på pinsedag – at overveje, hvor lidt vi kan, hvis ikke Guds Ånd gør alt levende.

Bente Christa

Mere om samme emne:

Livets det evige væld

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *