Forrygende forår med pollen

Det har været det allerdejligste og mest forrygende forårsvejr. Det er kommet så hurtigt, at jeg ikke har nået at lægge handskerne til side og vinterfrakken hænger lige ved døren.

Forrygende forår 

Til gengæld har jeg fundet min effektive allergimedicin frem. Når vi går fra vintervejr til sommervejr på mindre end en uge – så sker der en masse i naturen. Alle træer og buske eksploderer i en kaskade af knopper – og pollen. Jeg er én af dem, der ikke kan håndtere det – alle slimhinder går i chok, så mit hoved opleves som en spærreballon, min stemme er væk og vejrtrækningen er mildest talt anstrengt. 😉

Forårslængslen

Alligevel er foråret min favorit-årstid og jeg længes efter det, hvert eneste år. Det er dejligt at se alting skyde op igen, se det blive grønt overalt og mærke varmen. Måske er det fordi jeg er forårsbarn, med fødselsdag i maj?

Jeg glæder mig til lyset og varmen, til at se alting blive grønt igen og emme af nyt liv, ny energi og ny inspiration. Sådan er det nemlig også i mit liv. Når foråret kommer udenfor, så kommer også lysten til at rydde op, smide ud og plante nyt. Så har jeg samlet grokraft til nye idéer og projekter og energi til at handle på dem. Når altså lige de værste pollendage er overstået.

Allergimedicin 

Jeg er så taknemlig for, at jeg har medicinæsker liggende klar med effektivt indhold. 🙂  Det fandtes ikke, da jeg var barn. Det gjorde allergi vist heller ikke, så jeg havde bare høfeber. Det var tidens samlebetegnelse for den slags skravlerier, som man jo alligevel ikke kunne behandle. Lidt upraktisk, når man var bondebarn og opholdt sig meget udendørs.

Eksamenslæsning

Værst var det, når vi i foråret skulle læse til eksamen. Midt i den største koncentration af godt vejr og tilhørende pollen. 🙂 Jeg forsøgte at læse og repetere stoffet, men uden større held. Men var det bare dovenskab? Eksamensangst, fordi jeg ikke havde læst nok i løbet af året? Tænk, hvis jeg havde haft en forklaring – og noget allergimedicin. 🙂

Jeg husker det, som om jeg gik op til studentereksamen i 1974 uden at have læst – og helt bevidst om, at min eneste mulighed for at bestå, var at fortælle alt det, jeg vidste om emnet, før censor fik mulighed for modspørgsmål.

Allergi og pollental

På et eller andet tidspunkt blev min høfeber til en birkepollenallergi. Det kunne man så også efterhånden få medicin for og foråret kunne opleves og nydes. Man begyndte at tælle pollen og “dagens pollental” blev en hjælp. Der var en forklaring – og et fællesskab med andre, der var lagt ned af de mange birkepollen.

Atju – og et forrygende forår til alle! 😎

 

Bente

 

“Morgen i maj, når det grønnes”
Grundtvig, den gamle salmedigter, har indfanget foråret så fint her:
“Skin over vang som en morgen med sang,
morgen i maj, når det grønnes!
Lifligheds magt gøre dorskhed opvakt,
så på Guds nåde der skønnes!
Tonerne dybe i gry og kvæld
røre selv hjerte så hårdt som fjeld!”

 

Måske har du også lyst til at læse:

Når nogen forstår, hvad jeg siger

Blomster ved mit grænsehegn

 

Fotos af fotograf Bent L. Hansen med copyright

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *