Da sommeren forsvandt for mig

Kender du følelsen? Nu kom sommeren endelig og du vil gerne nå alt det, du har drømt om alle de kolde dage. Så du har travlt, for i morgen er det måske allerede efterårskoldt igen.

Solen og de varme dage skal udnyttes helt. De lune sommeraftner bliver strakt til det yderste og ingen har lyst til at gå i seng, men nyder de sidste øjeblikke af dagen. Verden er anderledes en lun sommeraften. Især hvis du sidder udenfor med gode venner og ikke synes det allerede er tid til at bryde op. Natten er ung og du er anderledes tæt på naturen. Selv aftenens dufte er nye, når dagens varme har forstærket dem.

Vesterhavet med marehalm og sand mellem både tæer og tænder var en vigtig del af sommeren, da jeg var barn. Det var ferierne uden forældre hos moster Inger, der trodsede klitternes løse sand længere end det var forsvarligt – men i hendes lille gule folkevogn oplevede vi eventyr og fik set alle hjørner af Vendsyssel.

Sommeren bestod af uendelige, varme dage, da jeg var barn – hos moster og hjemme i haven. Sådan husker jeg det, men måske er det mest den magiske erindring fra gode barndomsdage, der gør, at jeg i dag føler mig snydt af sommer og ferie? 😏

Nu er sommeren kortere for hvert år og magien mindre – selv ved at spise jordbær, der nok er røde, men ikke solmodne og er uden smag.

Nu klager jeg over varmen og jeg kan hverken bukke mig ned til jordbærbedet eller blive begejstret over at gå i det løse strandsand med to stokke. Men jeg kan mærke skuffelsen som en skygge – for sommeren var det tidspunkt, hvor det uventede kunne ske. Magien kunne indfinde sig og eventyret kunne blive til virkelighed.

Det gode liv kan stadig indfries men jeg må frakoble mine sommerforventninger og gemme dem, som det de er – gode minder om oplevelser for 60 år siden.

Dagen i dag kan rumme lige så magiske øjeblikke for mig – hvis jeg er opmærksom – men jeg har også muligheden for at skabe rammerne for, at andre oplever dem.

Du står i det magiske øjeblik, som du gerne vil fastholde eller forlænge og du forsøger at huske med alle sanser. Det må indfanges i al sin sårbarhed, som valmuerne, der står så smukt, indtil et regnvejr lægger dem ned.

Som sommeren med alle nye muligheder udenfor i sol og varme. Alt det, du har glædet dig til i den kolde tid. Derfor skal sommerdage udnyttes – og så rammer jeg en usynlig stress mur.

For der er jo alle de ting, der stadig skal gøres. 😏 Der skal lægges på plads og ryddes op, der skal vaskes tøj og gøres lidt rent, for ikke alt kan udsættes til en regnvejrsdag. Der er regninger, mails og kalenderen med nye aftaler for efteråret.

Det bliver valg mellem ting, der er lige vigtige og har en pris, hvis de udsættes.

Magiske øjeblikke er ikke gratis – de koster i fravalg af noget andet.

Fravalg
Hvad vil jeg vælge fra? – ikke kun for at nyde sommeren – men for at skabe det liv, jeg ønsker mig. For mig selv og for min familie. For min del af verden.

Fravalg betyder, at jeg vil gå glip af noget og sikkert noget, der virkede vigtigt. Det har altid været svært at vælge mellem flere gode ting – og jeg har lært, at man ikke skal sætte to gode ting op mod hinanden. Men det skal man altså i livet – vælge mellem de gode ting.

Det valg må jeg tage ansvar for.

I dag bliver det et tilvalg på en regnvejrsdag, hvor jeg kan blive indendørs og sysle med projekter, der har været pakket til side – og håbe på, at der kommer sensommerdage med varme og gode oplevelser.

😎🌤

Bente Christa

🧐😏

Måske har du også lyst til at læse:

Tiden der blev væk

Øjeblikke med betydning

.

Fotos af fotograf Bent L. Hansen med copyright

Comments 2

  • Kære Bente. Tak for gode ord og tanker. Jeg synes også sommeren er forsvundet – smuldret mellem fingrene på mig – ved egentlig ikke hvorfor – synes jeg har haft mange gode oplevelser – måske ikke så mange specielle, men jeg glæder mig over at jeg har haft mere tid – også til at nyde det herhjemme, hvor vi tillader haven at blive mere vild, så der har ikke været så meget arbejde med den. Tak at du er dig. Knus Inge-Lise

  • Kære Inge-Lise jeg håber, at du har haft udbytte af den ‘stille’ sommer, trods alt. Somme tider har både krop og sjæl brug for tid – og ro – efter perioder, hvor vi har ydet mere end vi havde i os. Det kommer næsten altid som en overraskelse for mig, “for nu gik det lige så godt”. Det gjorde det så ikke denne sommer, som jeg har haltet mig igennem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *