Kan du vise mig målstregen?

Hvordan ser den ud? Målstregen, hvor vi kan juble og sige “Vi klarede det!” Afslutningen af den undtagelsestilstand, som 2020 er blevet?

Hvad er det, vi skal klare? Vi hører om smittetryk og folkesundhed, vi bruger mundbind og håndsprit – men det har ingen stor virkning på corona pandemien, selv om vi passer på.

Lige nu er det vist vores livsmod, der er i størst risiko – og samtidig det, vi har allermest brug for.

Vi tager én dag ad gangen og gør vores bedste med den – men ser også fremad og vil gerne planlægge, som vi plejer. Men det betyder mest, at vi aflyser de arrangementer, vi ellers havde glædet os til, som juletidens familiefællesskaber.

Så fortæl mig, hvad jeg kan gøre? Det er frustrerende, at jeg mest skal “lade være” med alt det, jeg gerne vil sammen med andre.

Måske er jeg mest bare træt? – af COVID-19 og dens konsekvenser? Træt af, at den har lagt samfundet ned – og mit sociale liv. Træt af forbud og påbud, der ikke er gennemtænkte og derfor ikke virker. Til gengæld er de kun lovlige, fordi landet ledes efter en epidemilov, der sætter alle de love ud af kraft, der ellers skulle beskytte os mod magtmisbrug, som Grundloven.

Jeg vil så gerne se målstregen – det sted i fremtiden, hvor vi kan forvente en form for normalt liv igen. Hvor vi kan regne med de hverdage, vi savner nu.

Men den kommer ikke igen, den ‘gamle’ verden. Det siger “de voksne” – regeringen og dens eksperter. Den verden, vi kendte er forsvundet for altid. Ja, der vil altid være forandringer, vi skal vænne os til – bare ikke i denne størrelse.

Men vi ser også smarte mennesker, der har forstået at udnytte situationen – og mindre kloge med magt, der ikke har gennemskuet, at der sandsynligvis også er en større og global dagsorden i spil.

Lige nu har jeg brug for at se en målstreg.

Nu skal vi helst bare “lade være” – med at gå for tæt på fremmede – og slet ikke være sammen med andre. Vi skal til gengæld begrænse vores indtag af ilt med mundbind, som ikke har dokumenteret virkning. Ja, og spritte hænder og huske at nyse og hoste i ærmet.

Vil nogen overbevise mig om, at det er det bedste vi kan gøre? Ud over at aflive mink, altså. 😏 Det er både tragisk og komisk på samme tid – eller måske en molbohistorie?

Hvad skal vi gøre for at nå til noget, der ligner et liv, vi har indflydelse på?

🤫🤔

Bente Christa

.

Måske har du også lyst til at læse:

Tiden der blev væk

Vi venter

Tro ikke på alt, hvad du siger

Fotos af fotograf Bent L. Hansen med copyright

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *