Hvordan ser du dagen?

Denne dag har en særlig mulighed: Jeg kan vælge mit gensvar til den. Jeg siger det bare – mest til mig selv.

Jeg kan vælge mit fokus på et broget billede af en dag. Jeg kan vælge, hvad jeg handle på, selv om der ikke er frit valg på alle hylder – og kun få hylder at vælge fra.

Det er det helt særlige ved ‘denne dag’ – den er nutiden, hvor vi kan handle og realisere det, der betyder mest for os. Vi kan ikke ændre dagen i går, eller dage og år forud for den. Vi kan kun ændre fremtiden med det, vi handler på og gør til virkelighed i dag.

Måske er det bare mig, der kan få gåsehud ved tanken om, hvor vigtigt dette øjeblik er?

Jeg kan vælge, hvilke vigtige ting, dagen skal indeholde. Vælge de mindre vigtige ting fra. Mit døgn har 24 timer, som andre – men er ikke så ‘produktivt’ som andres. Jeg må lave langt flere fravalg på grund af kronisk sygdom – men jeg kan holde fast i friheden til at vælge det først, der er vigtigt for mig. Prioritere at handle på det, der omsætter mine værdier til virkelighed.

Mest af alt kan jeg selv vælge, om jeg vil gøre de daglige rutiner med glæde – eller mismod. Jeg kan vælge, hvordan jeg vil opfatte denne dag: som en alt for lang liste over hverdagsopgaver – eller som nye muligheder for visdom og vækst.

Jeg kan være vred over, at jeg skal sove til middag – og derfor går glip af sjove sociale arrangementer – eller være taknemlig for formiddage og aftener, hvor jeg kan komme omkring og se andre mennesker. Ja, jeg kan vælge mit gensvar til livets forhindringer – dag for dag.

Måske er det bare banalt? Det lyder for enkelt – men er ganske svært at efterleve. Jeg skriver om det, for at huske – og minde mig selv om det. Måske kan det også være til opmuntring for andre, der synes livet er lidt overvældende? Derfor deler jeg de enkle hverdagstanker om at vælge perspektiv på hver ny dag. Det valg har vi, selv når livet er svært.

Hvilket fokus vil du have på denne dag?

 

Kærligst,
Bente

Gamle Grundtvig gendigtede en elsket salme over en tusindårig opmuntring fra Salmernes Bog 118,24: “Denne er dagen, som Herren har gjort, lad os juble og glæde os på den!”

 

Her er flere tanker om at have fokus på målet:

Målløse dage

Kun du kan være dig

Fotos af fotograf Bent L. Hansen med copyright

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *