Giv det videre, når du kan

Det var den tykkeste og dyreste bog på kirkens bogbord, så jeg bladede bare forsigtigt i den og lagde den pænt tilbage igen med et lille suk. Jeg var 17 år og uden den slags penge i pungen. “Vil du gerne have den?” spurgte en ældre dame – og så købte hun den til mig og overrakte den med ordene “Gør det samme for andre, når du kan”.

Det har jeg gjort – ikke med dén bog – men det, jeg har set andre havde brug for, men ikke havde råd til.

Somme tider har det været en bog, der virkede uopnåelig på grund af prisen. Andre gange har det været betaling for deltagelse i alt fra fællesspisning til konferencer.

Det var ikke en gæld, der skulle betales – men en gave, der kunne gives videre og bringe fremdrift i et andet menneskes liv. Som det gjorde for mig, for bogen har fulgt mig i 50 år og været et af de vigtigste værktøjer i min læring.

Du kan gøre det samme, for det er ofte kun lidt, du selv skal undvære for at give en stor gave, der åbner nye muligheder for et ungt menneske. Måske er det mest et spørgsmål om at investere af din overflod? Som da vi investerede i en cykel til en præst i et af de fattigste lande i Afrika. Det var bogstaveligt talt at sætte fart på fortællingen om Jesus og det gav så meget mening. 😏🙏

Man kan blive så glad af at give gaver, der gavner 🧡🙂

.

Bente Christa

Læs mere:

Sæt det i omløb, det du kan

Tak til dem, der gik foran

Fotos af fotograf Bent L. Hansen med copyright

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *