Er der udløbsdato på evner?

“Vi har brug for alle” – sagde nogen engang fra øverst i vores samfund. Jeg venter stadig på, at nogen siger: “Bente, vi har brug for dig i samfundets fællesskab, for du kan bidrage med dine særlige evner.”

Det er vigtigt for mig, for det udtrykker, at vi alle har noget værdifuldt at byde ind med. Vores liv har værdi og vi kan skabe mere værdi for andre gennem vores liv. Mine børn har hørt det til hudløshed, undervejs, at man aldrig er for lille til at kunne hjælpe med hverdagens opgaver.

Jeg har arbejdet på at vise mennesker omkring mig, at deres evner kunne udfoldes til fælles gavn.

Nu sidder jeg og tænker, om jeg tog fejl? For det er svært at få lov til at bidrage – med mindre du passer ind i helt særlige kasser og kategorier. Se bare, hvordan regeringen vælger ministre – helst “ung og ubrugt” – for det giver friske øjne på opgaven – men efterlader alle erfaringer ubrugte 😏🤔

Erfaring er ikke længere et plus, men et stort minus. Det er en kvalifikation at være så nær 30 år, som muligt – og hvis du er over 40 – eller måske 50? – så er du færdig og under afvikling.

Hvor kommer det fra? At vi ikke har brug for hinanden og det, vi kan? At der er en stor gruppe af mennesker, som er henvist til bare at få tiden til at gå, til vi dør? Med vores evner og talenter ubrugte i den sidste halvdel af vores liv.

Kan vi ikke bruges?

Vi kasserer en stor gruppe af befolkningen, fordi vi er blevet “ældre” – mens vi har mængder af opgaver, der skal løses. Hvordan har vores samfund råd til det? 🤫🤔 “Er der ikke en voksen til stede?” som kan se misforholdet?

Det handler om sit livstalent i fællesskabet – som i biblens fortælling om de talenter, vi skal forvalte. Jeg har fortalt om de betroede talenter for både børn og voksne. Vi har talt om mulighederne i Guds Rige for at alle kan være med – med et lille eller stort talent.

Vi har sammen glædet os over netop dét perspektiv – at her er brug for alle – for sådan er Gud. Han værdsætter alle. og har en opgave til alle – og den opgave, kan kun du udføre.

Lad os give hinanden mulighed for at gøre det 🧩🙂

Bente Christa

Måske vil du også læse?

Sæt det i omløb, det du kan

Livets tilfældigheder

Fotos af fotograf Bent L. Hansen med copyright

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *