Hvor horisonten møder mig

Har du også brug for at se horisonten? Se grænsen mellem jord og himmel. Det giver mig en ro at se, hvordan det uendelige rækker ind i min hverdag – at der er en ‘overmagt’ med interesse for mig og min verden.

Guds nåde kommer imod mig
som en mild og frisk morgenbrise
fuld af en ny dags løfter.

Spurvene kommer og hilser på
og minder om
at ikke en spurv falder til jorden
uden Gud er med den.

Nattens mørke og tanker opløses
af solen, der langsomt kryber frem
bag skylaget.

Som nåden, der ligger der,
bag alting, foran alting,
under og over mit liv.

Kan en morgen blive bedre?
Kan en dag blive mere rig på løfter?
Når “ikke en spurv falder til jorden
uden Gud er med den”?

Når verden er af lave, kan det være de mindste ting, der giver nyt perspektiv på livet. Som da jeg sad med morgenkaffen og gråspurvene fløj ned og satte sig foran mig og blev bekræftelsen på, at Gud er med i mit liv.

Det oplevede jeg også i marskens uendelige rum og det blev et billede, jeg tog med mig – selv om det er svært at indfange med et kamera. Senere kørte vi en tur i marsklandet og jeg fik endnu et billede med hjem:

“Vær ikke bange for storme i dit liv – eller for tidevand, der skyller ind over alt det, du prøver at holde tørt. Det efterlader frugtbare lag, hvor noget nyt kan vokse frem i dit liv. Som i marsken, hvor nye urter og arter overrasker med de smukkeste små blomster!” 

Marsklandets horisont
Marsken

.

Bente Christa

.

Måske har du lyst til at læse lidt mere om nåde:

Når nok er nok

Fotos af fotograf Bent L. Hansen med copyright

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *